Organisasjon > Kommunikasjon > Pressemeldingar

Pressemeldingar

Her finn du pressemeldingar frå Møre og Romsdal fylkeskommune.

Brems i investeringar og omstilling for fylkeskommunen

Eit for høgt drifts- og investeringsnivå over fleire år krev brems i investeringane og omstilling av drifta i åra som kjem. Det er hovudprofilen i forslag til Økonomiplan 2019-2022 med budsjett for 2019, som fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik presenterte for fylkespolitikarane i dag.

Urtė Karanauskaitė (18 år) er valt som ny leiar av ungdomspanelet

Under den siste dagen av ungdommens fylkesting vart Urtė Karanauskaitė valt til leiar av ungdomspanelet i Møre og Romsdal for perioden 2018/2019. Dette blir Urtė sitt tredje år i ungdomspanelet, og det andre året som leiar.

Ungdommens fylkesting har kåra Ulstein kommune til årets ungdomskommune

I dag har rundt 80 ungdommar frå heile fylket kåra Ulstein til årets ungdomskommune i Møre og Romsdal under dag ein av ungdommens fylkesting. Det var totalt fire kommunar som kjempa om den gjeve tittelen: Surnadal, Skodje, Nesset og Ulstein.

Fjord1 ASA er tildelt kontrakt for ferjesamband på indre Sunnmøre

Møre og Romsdal fylkeskommune har tildelt kontrakt for ferjesambanda Eidsdal-Linge, Stranda-Liabygda, Hundeidvik-Festøy og Sæbø-Leknes-Standal-Trandal til Fjord1 ASA.

Eldre- og folkehelseministeren kjem til årets fylkeseldrekonferanse

Eldre- og folkehelseminister Åse Michalsen kjem på årets fylkeseldrekonferanse tysdag 6.november. Konferansen har over hundre påmeldte og skal vere på Scandic Seilet i Molde.

No skal det bli lettare å søke om støtte til festivalar og kulturarrangement

Nye retningsliner for tilskot kan gi kulturlivet meir føreseieleg økonomi.

Jobbar du med aktivitetar for ungdom? Søk på ungdomsmidlane!

Paintball, ballettskole, klatrevegg, LAN, motortreff er bare litt av alt ungdomsmidlane har gått til før. No kan du søke om støtte til ditt draumeprosjekt.

- Foreldre må ta regien på Halloween, meiner mobbeombodet

Mange barn gler seg til å kle seg ut og gå knask eller knep saman med vennane sine. Dessverre går også mange med klump i magen fordi dei ikkje har nokon å gå med. Det meiner mobbeombod Kristin Øksenvåg foreldre må gjere noko med!

– Musea i fylket skal satse meir på forsking

Denne veka blir kultur- og folkehelseutvalet orientert om forskings- og innovasjonsstrategi for musea i Møre og Romsdal.

Fylkesstatistikken melder om lågare vekst og færre fødslar

Den ferske fylkesstatistikken byr på ei overrasking; det er kvinnene som står for den høgaste nettoinnvandringa. Den generelle tendensen er lågare vekst i folketalet.

Inger Johanne Moene Inger Johanne Moene
kommunikasjonssjef