Organisasjon > Kommunikasjon > Pressemeldingar

Pressemeldingar

Her finn du pressemeldingar frå Møre og Romsdal fylkeskommune.

Rekordmange fullførte vidaregåande skole i Møre og Romsdal

Fylket ligg godt over landssnittet for gjennomføring i vidaregåande skole. Fråværet held seg også stabilt på eit lågt nivå.

Fylkesrådmannen vil utarbeide ny kontantstraumsanalyse

Fylkesrådmannen har i dag informert leiaren i plannemnd for samferdselsutbygging og leiaren i samferdselsutvalet om at det vil bli utarbeidd ei ny kontantstraumsanalyse for prosjektet Nordøyvegen.

Stor satsing på kulturturisme og kulturarv i Møre og Romsdal

Kulturturisme skal bli heilårsnæring i fylket. 4. desember er det avspark for satsinga som skal bidra til å utvikle opplevingar og reiselivstilbod.

No kan du betale kontaktlaust i bussane

I løpet av november vil det vere mogleg å betale kontaktlaust med bankkort i alle bussane til FRAM. I Ålesund, Kristiansund og Molde kan du allereie bruke kortet på denne måten.

Nytt elev- og lærlingombod i Møre og Romsdal

Anita Alnes Solevåg er nytt elev- og lærlingombod. Ho er også mobbeombod for alle i vidaregåande opplæring.

Fylkeskulturprisen 2018 går til Smøla Janitsjarorkester

Kultur- og folkehelseutvalet vedtok samrøystes å gje fylkeskulturprisen for 2018 til Smøla Janitsjarorkester. Prisen blir delt ut under opninga av fylkestinget i Molde, 10. desember.

Miljøprisen 2018 går til Sødahlhuset AS på Åndalsnes

Fylkeskommunen v/ regional- og næringsutvalet vart i dag einige om at miljøprisen i år skal gå til Sødahlhuset AS. Sødahlhuset er ein kafé i sentrum av Åndalsnes med kortreist og berekraftig mat på menyen.

Brems i investeringar og omstilling for fylkeskommunen

Eit for høgt drifts- og investeringsnivå over fleire år krev brems i investeringane og omstilling av drifta i åra som kjem. Det er hovudprofilen i forslag til Økonomiplan 2019-2022 med budsjett for 2019, som fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik presenterte for fylkespolitikarane i dag.

Urtė Karanauskaitė (18 år) er valt som ny leiar av ungdomspanelet

Under den siste dagen av ungdommens fylkesting vart Urtė Karanauskaitė valt til leiar av ungdomspanelet i Møre og Romsdal for perioden 2018/2019. Dette blir Urtė sitt tredje år i ungdomspanelet, og det andre året som leiar.

Ungdommens fylkesting har kåra Ulstein kommune til årets ungdomskommune

I dag har rundt 80 ungdommar frå heile fylket kåra Ulstein til årets ungdomskommune i Møre og Romsdal under dag ein av ungdommens fylkesting. Det var totalt fire kommunar som kjempa om den gjeve tittelen: Surnadal, Skodje, Nesset og Ulstein.

Inger Johanne Moene Inger Johanne Moene
kommunikasjonssjef