Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Romsdal VGS > Elever > Bibliotek

Bibliotek

Bibliotek

Velkommen til skolebiblioteket!
Her kan du spørre om alt! 
Biblioteket er åpent kl 07.30-15.30 hver dag i skoleåret. Du finner biblioteket i andre etasje rett over kantina.

Skolebiblioteket er en tjeneste og et tilbud til alle elever og ansatte ved skolen. Her kan du gjøre lekser, drive gruppearbeid, lese bøker, finne informasjon og spille spill. På biblioteket kan du komme for å gjøre skolearbeid eller bare for å slappe av. 

Bibliotekar Anne Berit Svenkerud Halle hjelper deg med spørsmålene dine og kan veilede deg til å finne bra bøker, film, gode kilder og informasjon til oppgaver og prosjektarbeid. Det er bare å ta turen innom kontoret og spørre etter hjelp. Du kan låne fagstoff til oppgaver, filmer, tidsskrifter, lydbøker, oppslagsverk, aviser, ungdomsbøker og krim. 

Velkommen til skolebiblioteket!

Anne Berit Svenkerud Halle 
Tlf: 712 83 408 mob. 98413003
E-post: absh@mrfylke.no

.


Pressreader - aviser frå alle verdens land

Gratis prøveperiode i 4 uker for bibliotek og vgsbibliotek i Møre og Romsdal. APPen som gir deg tilgang til tusenvis av aviser og tidsskrifter på mer enn femti forskjellige språk.

Les meir

Filmrommet

Skolen har fra nyttår tatt i bruk "Filmrommet" for å få et bedre utvalg av film til bruk i undervisning.  

Les meir

Innlevering av lærebøker våren 2019

I år vil det ikke bli satt opp tidsskjema for innlevering av lærebøker klassevis siste skoleuka. Biblioteket vil ta i mot bøker fra og med 11.juni og elever/klasser kan levere bøker etterhvert som de er ferdige med dem og når de selv ønsker det. 

Les meir

Oppdag falske nyheter : How to spot fake news

Denne infografikken er laget av IFLA. Den har åtte enkle skritt for kildekritikk, basert på FactCheck.org sin artikkel  How to Spot Fake News fra 2016. Meningen er at den kan hjelpe deg å oppdage hvor etterprøvbar en nyhetsartikkel du finner er.

Les meir

Aviser, blader og tegneserier

I biblioteket finner du i tillegg til bøker og DVDer blader, aviser og tegneserier.

Les meir

Vandreutstilling om plast i havet

Møre og Romsdal fylkesbibliotek har i samarbeid med tre renovasjonsselskap på Sunnmøre og Runde Miljøsenter laget en vandreutstilling med formål om å spre informasjon om plastforsøpling i havet. Biblioteket har bestilt utstillingen og den vil være klar for besøk i biblioteket i løpet av uke 10. 

Les meir

FilmBIB - lån norske filmer fra biblioteket

FilmBIB, en strømmetjeneste, som lar deg låne norske filmer fra bibliotekene i Norge. Logg inn med Nasjonalt Lånekort og PIN utstedt av biblioteket. Mangler du Nasjonalt Lånekort, PIN eller har problemer med innloggingen? Kontakt skolebiblioteket eller ditt lokale bibliotek. 

Les meir

Kontaktpersonar

Anne Berit Svenkerud Halle
IKT-/spesialbibliotekar
71 28 34 08 / Mob. 984 13 003
Send e-post