Romsdal VGS > Nyheter > Besøk av lærere fra Tanzania

Besøk av lærere fra Tanzania

Tirsdag i høstferien fikk skolen besøk av en gruppe lærere fra Tanzania, lærere som er studenter ved et videreutdanningsløp i spesialpedagogikk i hjemlandet. Nå er de på et tre måneders opphold i Molde i forbindelse med et samarbeidsprosjekt med Høgskolen i Molde.

Det er Siv Sæbjørnsen og Trine Nøst Bromstad ved vernepleieutdanningen som er vertskap de tre månedene studentene oppholder seg i Molde. Studentene skal delta i ulike aktiviteter, bl.a. forelesninger ved høgskolen, besøk i ulike institusjoner, skolebesøk m.m.

Studentene fra Tanzania er utdannet lærere som arbeider ved skoler i ulike deler av landet. I forbindelse med virdereutdanningen i spesialpedagogikk er de samlet på ett studiested i to år, og de er hjemme med familiene sine bare 2-3 ganger i året. De betaler studiene selv og får ikke noe lønnstillegg når de har fullført; vi snakker med andre ord om en gruppe som er svært engasjert og dedikert til sin lærergjerning.

Under besøket ved vår skole hadde vi spesielt fokus på vår avdeling for Alternativ opplæring. Dette er en avdeling for elever som har behov for et forsterket tilbud og ulike former for tettere oppfølging. Per i dag har vi 25 elever og 25 ansatte som har tilhold ved avdelingen. Rektor Ivar Rød sammen med avdelingsleder Elin Grydeland informerte om de ulike tilbudene vi gir. Selv om rammebetingelsene for denne elevgruppen er forskjellig i Tanzania og Norge, ble det en positiv og interessant meningsutveksling mellom gjestene og vertskapet; vi hadde mye felles å snakke om.

Alle foto: Siv Sæbjørnsen

Besøk fra Tanzania 4