Romsdal VGS > Nyheter > Elevundersøkelsen 2018

Informasjon om Elevundersøkelsen 2018
PDF-dokument - 561,91 kB

Elevundersøkelsen 2018

Elevundersøkelsen er en årlig undersøkelse der elevene får si sin mening om læring og trivsel i skolen. Svarene brukes av skolen, fylkeskommunen og staten for å gjøre skolen bedre.

I Møre og Romsdal er det lagt opp til at alle elevene i videregående opplæring skal delta i Elevundersøkelsen. Ved Romsdal videregående skole skal den gjennomføres i uke 45, mandag 5. til fredag 10. november. For skolen er det obligatorisk å delta, men for elevene er det frivillig. Elevene kan også hoppe over spørsmål de ikke ønsker å svare på.

De fleste spørsmålene er obligatoriske og bestemt av Utdanningsdirektoratet (UDIR). Vi har også noen tilleggsspørsmål bestemt av Utdanningsavdelinga i fylkeskommunen. Disse er felles for alle de videregående skolene i Møre og Romsdal. Spørrebatteriet omhandler følgende tema:

• Trivsel
  • Motivasjon, arbeidsforhold og læring
  • Hjem-skole-samarbeid
  • Støtte fra lærer
  • Vurdering for læring
  • Medvirkning
  • Regler på skolen
  • Trygt miljø
  • Rådgivning

Selve spørsmålene kan du lese ved å trykke på lenken i høyre marg. Avdelingsleder eller kontaktlærer bør gå gjennom spørsmålene før elevene svarer. Dette for at eventuelle misforståelser blir rettet opp. Begrep som for eksempel mobbing og elevmedvirkning kan da bli drøftet og klargjort.

I Møre og Romsdal omhandler tilleggsspørsmålene følgende tema:

• T2 – Arbeidsforhold og læring
  • T14 – Digitale ferdigheter
  • T27 – Arbeidsmiljø
  • T29 – Yrkesretting i fellesfag og yrkesfag

De andre tilleggsspørsmålene som ligger spørrebatteriet skal ikke besvares (T1, T3 osv.).

Umiddelbart etter at Elevundersøkelsen er gjennomført, vil vi få tilgang til resultatene for vår skole. Nasjonale – og fylkeskommunale resultater vil bli publisert på www.udir.no i januar 2019. I mars 2019 vil noen av skoleresultatene også bli publisert på www.skoleporten.no; dette gjelder 7. trinn og 10. trinn i grunnskolen og Vg1 i videregående skole.

Når elevene svarer på spørsmålene i Elevundersøkelsen, skriver de ikke inn navnet sitt. Verken skolen, fylkeskommunen eller staten kan se hva hver enkelt elev har svart. Utdanningsdirektoratet er ansvarlig for at svarene elevene gir blir lagret og brukt på riktig måte.