Romsdal VGS > Nyheter > Eskild Eriksen Sørflaten er årets vinner av Ta ordet! Ved Romsdal vgs

Eva Torsetnes Eva Torsetnes
avdelingsleder idrettsfag/påbygging
Liv Kari Lyster
lektor med tillegg

Eskild Eriksen Sørflaten er årets vinner av Ta ordet! Ved Romsdal vgs

Gledesbudskap fra Eskild Eriksen Sørflaten fra 3id2, årets vinner av Ta ordet! Ved Romsdal vgs

-Hvem av dere har møtt en dere ikke kjenner i dag?

-Hvor mange av dere sa «hei»?

«Et lite hei kan ha så stor betydning», var noe av budskapet til Eskild E. Sørflaten. Det er tredje året at elever fra Romsdal vgs deltar i Ta ordet!, en talekonkuranse for ungdom, utviklet og organisert av Retorikkgruppen ved Informasjons- og medievitenskap på Universitetet i Bergen. I år deltar 54 skoler i denne landsdekkende konkurransen. Målet med konkurransen er at elevene skal få selvtillit til å ytre seg og en tro på at det de har å si er viktig. Vi ønsker at de skal bli aktive medborgere i samfunnet de er en del av, og slik også være i stand til å endre det.

Alle klassene på idrettsfag og påbygging deltok i skolekonkurransen i år. Først skrev alle tale, med tema glede, så holdt alle tale i klassene. Hver klasse kåret sin vinner. Torsdag 5.9. hadde vi skolekåring, derifra var Eskild en av tre finalister som ble sendt videre til byfinalen på Plassen, 6.9.,i regi av Bjørnsonfinalen. Rektor, Ivar Rød, trakk fram evnen til å treffe publikum som en viktig årsak til at Eskild var blant vinnerne. I byfinalen ble det Eskild som trakk det lengste strået og som skal være Romsdal vgs sin representant videre i konkurransen. Nå venter Workshop og mulig deltakelse i landsfinale i Bergen. Siw Bergsås, leder i juryen på Plassen, sa at det som til slutt ble avgjørende, var evnen til å overbevise. Ta ordet! Er en retorikkonkuranse, og er retorikk er nettopp envnen til å overbevise.

Lykke til videre, Eskild!

Her er alle deltakere i den lokale finalen Ta ordet! ved Romsdal vgs