Romsdal VGS > Nyheter > Evolant UB fra Romsdal vgs ble fredag kåret til Norges beste ungdomsbedrift!

Arne Rusten Syltevig
Lektor med tilleggsutdanning
71 28 33 84 / Mob. 915 88 558
Siri Løvaas
71 28 33 00 / Mob. 90 77 66 52

Evolant UB fra Romsdal vgs ble fredag kåret til Norges beste ungdomsbedrift!

Elevene fra Innovasjon og ledelse ble kåret til Norges beste gründerspirer og deres innovative idé er et ambisiøst prosjekt som vil forbedre sikkerheten til sjøs. Ungdommene har utviklet et produkt som vil gjøre bergingsaksjoner av skadde fartøy mer miljøvennlig, effektivt og økonomisk besparende.

Evolant UB; Ane Sørensen, Evelyn Gautvik, Jakob Flovikholm, Julie Hestholm, Maren Flemmen, Sander Vestavik og Tommy Strand, her sammen med kunnskapsminister Jan Tore Sanner og Grete I. Nykkelmo, administrerende direktør Ungt Entreprenørskap. Foto: @UE_Norge

Det var forliset til KNM Helge Ingstad som inspirerte elevene Ane Sørensen, Evelyn Gautvik, Jakob Flovikholm, Julie Hestholm, Maren Flemmen, Sander Vestavik og Tommy Strand til å se muligheter innen marin næring. I løpet av dette skoleåret har de jobbet med ungdomsbedriften og har utviklet Aquabow, et system som stabiliserer og holder fartøy utsatt for en ulykke flytende til det kan utføres reparasjoner, eller til en flytedokk ankommer stedet. I praksis fungerer det som en livbøye som kan festes på store skip i nød.

— Vi har som mål å redusere skadeomfang ved ulykker til sjøs, minske forurensing og potensielt sikre store verdier. At vi skulle vinne hele NM var helt utrolig, vi er strålende fornøyde og dette viser at hardt arbeid betaler seg, sier Jakob Flovikholm, daglig leder i Evolant ub.

Imponerte kunnskapsministeren

De syv ambisøse elevene fra Romsdal videregående skole har tenkt stort og de har jobbet tett med lokale samarbeidspartnere. De har fremstått svært profesjonelle gjennom det to dager lange Norgesmesterskapet og har gjennomført scenepresentasjon, panelintervjuer, levert delårsrapporter og stått på stand for å fortelle de har møtt publikum og juryer.

— Vinneren har en visjonær forretningsidé med både økonomisk- og miljømessig verdiskapingspotensial på globalt nivå. Med sin innovative idé har de mottatt god respons av mange sentrale aktører innenfor sitt felt. Bedriften utmerker seg videre med sitt sterke pågangsmot, og imponerte juryen med gjennomgående kvalitet i alle ledd. Dette er et ambisiøst prosjekt, og juryen ønsker bedriften lykke til videre, sa kunnskapsminister Jan Tore Sanner da han overleverte prisen.

Les mer på Ungt Entreprenørskap sine nettsider her:

Kunnskapsminister Jan Tore Sanner møtte Evolant under NM for ungdomsbedrifter. Foto: UE Norge

Evolant UB fra Romsdal vgs - Norges beste ungdomsbedrift. Foto: UE Norge

Evolant ub har utviklet produktet Aquabow. Foto: Evolant ub.