Romsdal VGS > Nyheter > Første møte for elevrådet

Anne Berit Svenkerud Halle
IKT-/spesialbibliotekar

Første møte for elevrådet

Fredag ble skoleårets første elevråd arrangert og Lars Georg Kalseth (2EL1) ble valgt som leder av elevrådsstyret. Valg av nestleder og andre styreverv vil skje i først møte for elevrådsstyret.

Elevrådet har en veldig viktig oppgave med å fremme elevmedvirkningen i skolen. De skal arbeide for et godt læringsmiljø, for gode arbeidsforhold og for elevenes velferd. Elevrådet skal jobbe tett med skoleledelsen for å oppnå et stadig bedre skolemiljø.

Vi har stilt noen spørsmål til den nye lederen av elevrådsstyret:

Navn: Lars Georg Kalseth

Alder: 17

Hvor kommer du fra: Sunndalsøra, men bor nå på hybel i Molde

Hvilken linje går du ved skolen: Jeg går på elektro, vg2 elenergi, klasse 2EL1

Hvorfor vil du sitte i elevrådet: Jeg vil bidra slik at de sakene som er viktig for elevene blir hørt, uansett om de er små eller store.

Hvilke saker er viktigst: Finnes mange viktige saker. Men akkurat nå er det at skolen om kort tid skal ta over nytt skolebygg og at 770 elever etterhvert samles. I dag er vi spredd i forskjellige bygg og med lange avstander mellom noen av avdelingene. Når vi alle samles kan det oppstå utfordringer og vi i elevrådet skal jobbe for et godt samhold mellom elevene i «nye» Romsdal videregående skole.

Hvorfor ønsker du å bli leder i elevrådsstyret? Enkelt sagt er det viktig at elevene blir hørt, at elevrådet blir synlige og at vi i elevrådet går frem som gode forbilder for elever og lærere. Dette er noe som er viktig for meg og som jeg ønsker å bidra med.

Hva gjør du på fritiden? Jeg er lysteknikker på fritiden, det er interessant og jeg liker å holde på med det. Ellers har jeg faktisk ikke så mye å gjøre. Er sammen med klassekamerater på fritiden når jeg ikke jobber.

Har du noen politisk erfaring? Ja, jeg har sittet i Sunndal Ungdomsråd(tidligere Ungdommens Kommunestyre i Sunndal Kommune), elevrådet på vg1(Romsdal vgs) og elevrådet i 9. klasse.

Lars Georg Kalseth, elevrådsleder 2017/18

Elevrådsstyret 2017/18

• Lars Georg Kalseth (2EL1), elevrådsleder

• Selina Valåmo Sæthermyr (3ID1)

• Jonas Hafsås Svensli (2BY1)

• Susanne Skotheimsvik (2FØ2)

• Lotte Riksfjord (2IL1)

• Ida Utnes (2BU1)

• Philip Andre Eidem (2KJ2)

Elevrådsstyre 17/18

Vi ønsker Lars Georg, elevrådsstyret og elevrådet lykke til med arbeidet!