Romsdal VGS > Nyheter > God påskeferie til alle elever ved Romsdal vgs

Ivar Rød Ivar Rød

God påskeferie til alle elever ved Romsdal vgs

Vi ønsker alle elever ved Romsdal vgs en riktig god påskeferie, og så håper vi at vi kan møtes igjen så snart som mulig etter påsken.

Vi har hatt jevnlig kontakt med alle elevene gjennom disse tre skoleukene som har gått siden skolen stengte 13. mars. Heldigvis er ingen ansatte eller elever ved Romsdal vgs bekreftet smittet eller syke av Covid-19. Faktisk er sykefraværet lavere enn noen gang. Slik ønsker vi at det skal fortsette så lenge som mulig, og oppfordrer på det sterkeste om at alle elever fortsetter å følge smittevernreglene helsemyndighetene gir oss; vaske hendene, hoste/ nyse i albuekroken, holde trygg avstand til andre og ikke være mer enn fem sammen.

Skolen har fått mange positive tilbakemeldinger fra foresatte som ser - og verdsetter - at vi følger elevene tett. Mange lærere har lagt mye arbeid i å gjøre det beste ut av situasjonen med hjemmeskole. De har også hatt stort fokus på å fange opp enkelte elever som trodde dette skulle bli ekstra lang påskeferie. Mange lærere har hver morgen ringt sine elever og ønskt dem velkommen til en ny skoledag. Denne innsatsen har også elevrådet merket seg, og i elevrådsmøtet på Teams mandag 30. mars fikk rektor tilbakemelding om at hjemmeskolen fungerer ganske så bra. Men også at elevene begynner å kjede seg hjemme, og elevrådet ønsker fortest mulig å få komme tilbake på skolen. Joakim i 2IL sa det så treffende: «Det er rart å se ut vinduet og registrere at alt er normalt, men så er det jo ikke det…».

Mange elever er urolige for hvilke konsekvenser denne perioden vil få for de svakeste i klassen, og for vennen som kanskje var litt skolelei i utgangspunktet - som de nå ser begynner å miste taket i skolegangen. De uttrykker «litt bekymring» for at de selv kan bli smittet, men mest engstelig er de for at andre i familien kan bli syk, en lillesøster eller bestefar. På elevers vis reagerer de på mengden av skriftlige oppgaver fra lærerne, og at dette kan gå ut over standpunktkarakteren for de elevene som er flinkest muntlig og som tross alt har valgt et praktisk rettet programområde. Flere i elevrådet er bekymret for konsekvensene for inntak til høgskole/ universitet, eller at arbeidsledighet og permittering i næringslivet skal gjøre det vanskeligere å få lærekontrakt til høsten.
I møte med elevrådet kunne vi dessverre ikke love at skolen starter som normalt etter påskeferien. Vi kunne heller ikke love at alt blir som før. Men vi er helt sikker på at samfunnet raskest mulig skal «opp å stå». Dette skal vi komme oss gjennom! Det er enda mange måneder til elevene ved Vg2 skal ut i læretid, og mye positivt kan enda skje. For elevene ved Vg3 idrettsfag og påbygging er det viktig å holde seg orientert om samordna opptak, med søknadsfrist 15. april.

Selv om de første tre ukene har gått over all forventning, må vi være forberedt på at de bratteste bakkene kanskje ligger foran oss. Det er enda ikke sikkert når vi er tilbake til en normal skolehverdag, og vi vet at mange ulike løsninger for drift av skolene diskuteres på nasjonalt og lokalt nivå. Dersom helsemyndighetene tror koronasituasjonen blir langvarig, må vi forberede oss på at hjemmeskolen fortsetter for mange elever også etter påske. Da vil det være ekstra viktig å holde oppe motivasjonen!

På kort sikt er det viktig å ta vare på seg selv og sine nærmeste gjennom påskeuka. I neste uke får vi en konklusjon hvorvidt skolen kan starte opp igjen etter påske. Vi ber alle elever og foresatte om å følge med i media og på skolens nettside gjennom påskeferien.

Men viktigst av alt: Hold dere friske!
Samle styrke og kraft, og så håper vi at det ikke går alt for lenge før vi kan møtes igjen på ekte – ansikt til ansikt!

Vi ønsker alle elever ved Romsdal vgs en riktig god påske!

-rektor-