Romsdal VGS > Nyheter > ID-kort og nøkkel

Avdelingsleder
Mob. 4797696782

ID-kort og nøkkel

Fra mandag 29. januar låses inngangsdørene til nybygget ved Romsdal vgs. Kun hovedinngangen vil så ulåst på dagtid.

Alle elever og ansatte har nå fått ID-kort. ID-kortet fungerer også som nøkkel til ytterdørene til nybygget.

Hovedinngangen vil være åpen på dagtid
Men ved de andre ytterdørene i nybygget må du bruke ID-kortet som nøkkel for å kunne åpne døra. Denne ordningen vil etter hvert også gjelde E-blokka, G-blokka og K-blokka, men enn så lenge er det bare ytterdører ved nybygget som er låst.

Hvordan bruker jeg kortet?
Det er en fordel om du venner deg til å henge kortet rundt halsen hver morgen før du går på skolen. Kortet er laget slik at det åpner seg dersom det skulle henge fast i noe. Elevrådet ønsker at alle elever bærer ID-kortet/ nøkkelkoret synlig hver dag.
For at nøkkelkortet skal virke på låsen i døra, må det legges helt inntil kortleseren. Kortet bør være i kontakt med låsen i minst to sekunder. Du hører et svakt "klikk" så er døra åpen. Bruk eventuelt døråpner (stor, grå trykk-knapp) til å åpne døra. Døråpnere er laget i plast, så de tåler ikke spesielt hardhendt behandling.

Elevenes kort virker kun på dører der det er tastatur for kode. Det er ikke behov for kode på dagtid.

Hva om jeg mister nøkkelkortet?
Mistet nøkkelkort blir automatisk slettet i nøkkelsystemet. Du får kjøpe nytt kort i resepsjonen. Det koster kr 100,-

Ivar Rød
-rektor-