Romsdal VGS > Nyheter > Julehilsen fra rektor

Ivar Rød Ivar Rød

Julehilsen fra rektor

Første året i nytt skolebygg er snart over, og vi ved Romsdal vgs føler på en ydmykhet over å være de heldige som er blitt prioritert. Jeg innleder julehilsenen dette året med å sitere tidligere rektor, Einar Skaldhaug. Etter å ha brukt nyskolen fra 1962, uttalte han følgende i Romsdal folkeblad: "Det har vært et hektisk, men godt år"

Å være prioritert medfører forpliktelser, og vi ønsker å gi noe tilbake til samfunnet rundt oss. Det gjør vi med høyt læringstrykk og gode elevresultater. Våren 2018 fullførte og bestod 91 % av elevene ved Romsdal vgs. Det er av ypperste klasse, både i fylket og sammenlignet med landet. Dette resultatet er ikke mulig uten engasjerte elever og dyktige ansatte.

Minnene fra 2018 er mange. Spesielt husker vi med glede den dagen over 1000 mennesker besøkte skolen da vi arrangerte Åpen dag i nybygget. Romsdals budstikke hadde overskriften Folkefest i et fenomenalt bygg, og Eirik Eggen og Frida Brunvoll, begge elever ved Vg2 reiseliv, uttalte om skolen sin at «Den er blitt en mer sosial skole, mer tilrettelagt for mingling». Og det er vi enige i! Trivsel og trygt skolemiljø skaper gode vilkår for læring! Nybygget ble også nominert til prisen for "Årets trebyggeri" under byggegallaen, og kom til slutt på en fin andreplass. Fylkesordfører Jon Aasen åpnet nybygget med "pomp og prakt" 6. september. Da var det konsert, snorklipping, taler og kakefest for eksterne gjester sammen med alle elever og ansatte.

Også dette året har elever fra Romsdal vgs markert seg med gode resultat i skolerelaterte konkurranser. I februar 2018 gikk Jonas Førde (sveising) og Anton Nautnes (industrimekanikerfaget) helt til topps i fylkesmesterskapet for yrkesfag. I norgesmesterskapet for elever innen sveis og industrimekanikk på Hamar fikk Jonas en fin fjerdeplass og Anton endte opp med en sterk andreplass i sin kategori.
Ungdomsbedrifta «DigDok» med Nora Helen Hanssen, Ane Emilie Julbø, Celine Nerland, Anders Røv og Odin Sande ved Vg2 Innovasjon og ledelse vant fylkesmessa for ungdomsbedrifter, og fikk også førsteplassen for beste innovative produkt. Under NM på Lillestrøm i april fikk de førsteplass i kategorien innovasjonsprisen og andreplass i kategorien for beste markedsføring.
Bjørn Robert Løvoll Unhjem, elev ved 4PB1 ved Romsdal vgs ble norgesmester etter en klar seier under Ungdoms-NM i sjakk i høst.

Idrettsfag hadde 10-årsjubileum i høst, og mange flinke elever har gått ved Romsdal vgs disse 10 årene. I løpet av de siste to månedene av året har Amanda Nes Bjørsvik, i klasse 2ID1 vunnet finalen i skranke i klasse 3. Angela Ørstavik Eikrem, klasse 1ID2 ble norgesmester i boksing og Daniel Bolme i klasse 2ID2 vant sin klasse i NM i benkpress utstyrsfritt, med et løft på 122,5. Disse tre kan representere alle elever ved idrettsfag som har oppnådd gode resultater for seg selv, klubben og skolen.

Heldigvis kan vi se fram til mange store og viktige oppgaver også i 2019.

På vegne av alle ansatte ved Romsdal videregående skole vil jeg ønske samarbeidspartnere, skoleutvalget, elever og foresatte en fredelig jul og et riktig godt nytt år!

Ivar Rød, rektor