Romsdal VGS > Nyheter > "Politi på skolen"

Ingunn Havnen Ingunn Havnen
Avdelingsleder Design og håndverk, Elevtjenesten

"Politi på skolen"

Onsdag den 8.november og annenhver onsdag ut året fra kl. 11.15 og 12.15 vil skolen vår få besøk av politiet. Dette er en del av satsingen "Politi på skole" som skal være et lavterskel tilbud for alle elever, ansatte og foreldre.

Fra kl.11.15 -12.15 er vi å treffe i kantineområdet og er tilgjengelig for elevene.

Ønsker du kontakt med oss utenfor ovennevnte tider?

Send oss en epost eller en sms, så tar vi kontakt.

Plan for dager ut året:

•  Onsdag 8. november
  •  Onsdag 22. november
  •  Onsdag 6. desember
  •  Onsdag 20. desember

Hvor treffes vi:

Kantina, Romsdal videregående skole

Hvem er vi:

Til daglig arbeider vi ved Molde politistasjon. Vi har tilsammen vært ansatt i politietaten i over 40  år. Hovedoppgaven vår er det forebyggende arbeidet i politidistriktet. I tillegg etterforsker vi kriminalitet begått av ungdommer, og kjører patrulje ved ordensavdelingen på helgene.

Hva innebærer "Politi på skole"?

Skolen er en viktig del av hverdagen for ungdommen. Trivsel og trygghet på skolen er avgjørende for godt sosialt og faglig miljø. Det er rektor og øvrige ansatte på skolen som har dette som hovedansvar. Romsdal videregående skole har aktører (bla. helsesøster) som arbeider tett opp mot skolens elever. Molde politiet ønsker å bidra med dette arbeidet.

Vi vet at elever opplever små og store hendelser på skolen og i fritiden som påvirker deres hverdag på en negativ måte. Som hovedregel løser de ulike hendelsene seg ved hjelp fra jevnaldrende ungdommer, foreldre, andre voksne og ansatte på skolen.

Politi på skole skal være et lavterskel tilbud for alle elever, ansatte og foreldre. Vi ønsker at elever, ansatte og foresatte skal kunne ta kontakt med oss for veiledning, råd, og sammen se på hvordan "hendelsen" kan løses. Det trenger selvfølgelig ikke ha skjedd en negativ hendelse for at du skal ta kontakt! Kom innom for en prat, fortell om alt positive som skjer på skolen og i fritiden.

Vår forebyggende filosofi

Vi ønsker at hendelser som du tar opp som elev, ansatt, foreldre skal løses på lavest mulig nivå. Samtidig er det visse former for (alvorlig) kriminalitet som vi er forpliktet til å opprette anmeldelse på. Vi vil gjerne høre hvordan du har det, hva gir deg gleder om dagen, er det noen du er bekymret for i din hverdag eller hos dine venner? Kom innom kontoret vårt!

Ønsker du kontakt med oss utenfor ovennevnte tider? Send oss en mail, eller send oss en sms, så tar vi kontakt:

Vennlig hilsen

Pb. Gro Larsen                                                      Pb. Richard Merlid

Tlf: 930 22 360                                                       Tlf. 41 36 52 03

Mail: gro.larsen@politiet.no                                 richard.merlid@politiet.no