Romsdal VGS > Nyheter > Skolestart - 17. august 2020

Assisterende rektor
Mob. +4792666940

Skolestart - 17. august 2020

Nå har alle søkere til videregående skoler i Møre og Romsdal fått melding om 1.gangs inntak. I denne nettsaka finner du informasjon om inntak, ventelister og skolestart ved Romsdal vgs.

Vi har svært mange søkere til Romsdal vgs neste skoleår. Ved enkelte programområder er det lange ventelister. Dersom du er heldig, og har fårtt skoleplass hos oss, minner vi om at du må passe på svarfristen.

Svarfrister
Frist for å svare på tilbud om plass og-/eller  ventelisteplass til 1.gangs inntak er 10. juli. Frist for å svare på tilbud om plass og-/eller ventelisteplass til 2. gangs inntak er 3. august.

Dersom du ikke svarer innen fristen vil du miste tilbud om plass og-/eller ventelisteplass.

Ventelister
Etter at inntaket er ferdig 3. august, tar skolen over arbeidet med å tildele eventuelle restplasser. Dette foregår etter følgende regler:

1. Først tildeles ledige plasser til elever som står på fylkeskommunens venteliste.
  2. Deretter, når alle på fylkeskommunens venteliste har fått tilbud, tildeles plasser etter skolens lokale venteliste.

Hva er lokal venteliste?
Vi har lokal venteliste ved alle utdanningsprogram. Lokal venteliste består av søkere som enten ikke har søkt utdanningsprogrammet/ programområdet eller av søkere som ikke søkte innen fristen. Alle andre som har søkt til Romsdal vgs innen fristen, men ikke har fått plass, står på fylkeskommunens venteliste og disse har prioritet foran de på lokal venteliste. Etter at fylkeskommunens venteliste er tom, gir vi tilbud til søkere på den lokale ventelisten i den rekkefølgen de har tatt kontakt med oss. Dersom du ikke har levert søknad til utdanningsprogram ved Romsdal vgs, men ønsker å stå på lokal venteliste, da bør du ringe skolen så snart som mulig.

Tid og sted for oppmøte ved skolestart
Skoleåret starter mandag 17. august. Med bakgrunn i smittevernreglene vil vi ta i mot elevene i grupper på inntil 200.

• Klokka 09.00: Alle elever ved Helse- og oppvekstfag, Påbygging til studiekompetanse (Vg3 og Vg4) og Vg3 Innovasjon og ledelse
  • Klokka 10.00: Alle elever ved Idrettsfag, Vg1 IKT og medieproduksjon og Vg2 IKT-servicefag
  • Klokka 11.00: Alle elever ved Elektrofag, Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign, Vg2 Aktivitør og Vg2 Frisør
  • Klokka 12.00: Alle elever ved Salg, service og reiseliv (inkl. Vg1 og Vg2 Innovasjon og ledelse), Bygg- og anleggsteknikk og klasse 3ES/TS1
  • Klokka 13.00: Alle elever ved Teknikk og industriell produksjon

Dersom du kommer før oppsatt klokkeslett, må du vente utenfor skolen (du får ikke komme inn). Vi anbefaler derfor at elevene kommer noen minutter før oppsatt klokkeslett, og ber dere forlate skoleområdet når dere er ferdig. Selve skolestarten varer mellom 2-3 timer denne første skoledagen.

Alle møter ved hovedinngangen, og høytidelig oppstart av skoleåret foregår i skolens kantine/ vestibyle. Kommer du på sykkel eller moped, har vi parkering vest for hovedinngangen.

Velkommen til nytt skoleår!

-rektor-