Romsdal VGS > Nyheter > Skolestart august 2019

Kjell Inge Ugelvik Kjell Inge Ugelvik
Assisterende rektor

Skolestart august 2019

I dag startet 850 elever skoleåret ved Romsdal videregående skole. Det er det høyeste elevtallet skolen har hatt på mange år. I sin tale til eleven hadde rektor fokus på at nytt skoleår betyr nye muligheter, men også at elevene må ta læringsarbeidet på alvor og legge innsats i fagene.

Foto: Kjell Inge Ugelvik

Etter å ha ønskt alle elever velkommen til nytt skoleår, understreket rektor at de aller fleste mennesker lærer best når vi er sammen med andre, og når vi er aktive og engasjerer oss i det vi holder på med. For å oppnå gode resultater, kreves innsats - både av oss som skole - men også av deg som elev, var den klare oppfordringen til elever og ansatte fra rektor.

Dere er de heldige
Konkurransen om de gode skoleplassene og de beste jobbene er hard. I år er alle klasser ved Vg1 fulle ved Romsdal vgs, og det er mange elever som står på venteliste og ønsker å få starte hos oss. Det er derfor viktig at du tar vare på den sjansen som har fått, og at du jobber godt med fagene, sa rektor i sin tale til elevene. Gode karakterer åpner dører – og dårlige karakterer er dessverre med på å stenge dører.

Nulltoleranse for fravær
For å lykkes er tilstedeværelse, eller minst mulig fravær fra undervisning viktig. -Fravær fører til at dere mister faglig læring, og er den største trusselen for at dere ikke skal lykkes med dette skoleåret, sa rektor videre i sin tale. Å møte opp på skolen er det aller viktigste grepet dere kan gjøre for å lykkes med dette skoleåret. Møter du på skolen, kan vi hjelpe deg. Det blir vanskeligere å gi deg en håndsrekning dersom du holder deg hjemme, sa rektor med en klar oppfordring til å ta kontakt og be om hjelp for elever som sliter med motivasjonen.

Nulltoleranse for mobbing
Romsdal videregående skole skal være en trygg skole å gå på. Sammen med elevrådet og resten av skolemiljøet har vi bestemt at det skal være nulltoleranse for mobbing. Hvis noen opplever noe som er utrivelig, så si ifra med en gang til kontaktlærer eller til din avdelingsleder. Trivsel er et felles ansvar som alle elever og ansatte skal ta veldig på alvor.

Øve for å få nye ferdigheter
Men vi er først og fremst en skole, og dere er her for å lære. Det er krevende å få ny kunnskap. Du må øve deg på å lære nye ferdigheter, og ikke minst du kan bli så god du vil! Noen gode råd på vegen kan være at du tidlig setter deg tydelige mål sammen med lærerne dine. Vær aktiv i timene, i klasserommet, verkstedet og når du er i praksis. Engasjer deg og delta aktivt for å utvikle et trygt og godt læringsmiljø i klassen og ellers på skolen.

Sammen skaper vi framtida!
Skolens visjon er Sammen skaper vi framtida! Slik ønsker vi å fremstå, både for elever, foresatte og samfunnet rundt skolen. Visjonen viser at vi verdsetter høyt egenskaper som samarbeid, innovasjon og kreativitet, men også vennskap og respekt. Vi vil at du skal ha håp og tro om ei framtid med trygg jobb og et godt liv.

Romsdal vgs er elevenes skole
Vi eier denne skolen i fellesskap. Her har vi skapt en fantastisk flott læringsarena som vi er veldig stolte av. Vi har en fantastisk kantine og et flott bibliotek. Verkstedene er helt topp moderne og vi har lyse og fine klasserom. Hovedbygget ble tatt i bruk for halvannet år siden og ser enda ut som det er helt nytt. Nå blir det opp til dere å passe på skolen like godt som elevene gjorde i fjor, og så overleverer vi skolen like fin til de elevene som kommer neste år.

Vær engasjert!
Om noen få uker er det valg, og vi skal stemme fram de politikerne som bl.a skal bestemme hvilke tilbud vi skal ha ved de videregående skolene i fylket. I september gjennomføres valgdebatt og skolevalg for alle elever ved Romsdal vgs. Da vil du få kunnskap om hva de ulike partiene står for. Skolevalget gjennomføres noen dager før selve kommunevalget, og vi vet at de politiske partiene er veldig spente på hva dere unge stemmer, da dette gir et godt bilde på hvordan det «ekte» valget vil ende. Flere av dere som er elever ved Vg2 og Vg3 har stemmerett ved dette valget. Dette er en rettighet du ikke skal ta lett på. Bruk tid på å finne det partiet som har et program som du kan være enig i og bruk stemmeretten din!

Masse lykke til med nytt skoleår alle sammen!

Ivar Rød, rektor