Romsdal VGS > Nyheter > Vinneren av «Ta Ordet!» er kåret

Eva Torsetnes Eva Torsetnes
avdelingsleder idrettsfag/påbygging

Vinneren av «Ta Ordet!» er kåret

Anders Nilsen Aure i 3ID1 ble på fredag kåret som vinneren av «Ta Ordet» ved Romsdal videregående skole.

Ta Ordet! er en konkurranse hvor elever i videregående skole konkurrerer om å holde den beste talen. Meningen er å styrke kunnskapen om retoriske virkemidler både i skolen og i samfunnet generelt.

Konkurransen er et samarbeid med Institutt for informasjons- og medievitenskap ved Universitetet i Bergen, og elever fra Molde VGS og Romsdal VGS deltar i prosjektet. Alle idrettsfagklassene hadde innledende konkurranser hvor elevene skulle lage (og holde) hver sin tale, det ble så kåret en klassevinner i hver klasse. Deretter ble det arrangert en skolefinale, hvor det ble valgt ut tre talere som skulle representere skolen vår på Bjørnsonfestivalen. Det tre beste talerne ble: Christina Mayerly Ellingsgård 2ID2, Lisa Ljoså 2ID1 og Anders Nilsen Aure 3ID1.

Fra Bjørnsonfestivalens utescene fikk publikum høre de 6 beste talene (3 fra Romsdal VGS og 3 fra Molde VGS) som konkurrerte om finaleplass i Bergen høsten 2018. Det ble kåret to vinnere i Molde, en fra Molde vgs og en fra Romsdal vgs. Anders Nilsen Aure fra 3ID1 gikk av med seieren, og i tillegg til å representere skolen i neste runde, fikk han er premie på kr.  2500,- fra Sparebank1 Nordvest.

Vi gratulerer!

Vinneren av «Ta Ordet!» er kåret