Romsdal VGS > Om skolen > Korona 2020

Korona 2020

Gradvis åpning av de videregående skolene

Fra 27. april åpnet Romsdal vgs for elever ved Vg2 yrkesfag og elever ved Vg3 som følger yrkesfaglig løp i skole. Fra 11. mai åpnes skolene i prinsippet for alle elever.

Ved Romsdal vgs blir det planleggingsdag for lærerne mandag 11. mai. Det betyr at ingen elever skal møte på skolen. De elevene som er i praksis, kan fortsatt møte opp i bedriftene. Fra tirsdag starter vi opp en begrenset undervisning for deler av elevene.

Med bakgrunn i smittevernreglene for kollektivtransport har samferdselsavdelinga i fylkeskommunen satt begrensninger på skoleskyssen (se "Retningslinje for operatører og skolar i FRAM-området" til høyre på denne nettsida). Skolene får derfor ikke mulighet til å ta inn mer enn halvparten av elevene samtidig. Vi hadde uansett ikke kunne garantere smittevernreglene for alle 850 elever samtidig ved skolen. Vi vil ta smittevern på alvor, slik at elever og foresatte han være trygge når skolehverdagen nå gradvis starter opp igjen. Vi vil bevisstgjøre elevene rundt smittevern, og så stoler vi på at våre elever er voksne nok til at de selv forstår hvordan og hvorfor reglene skal håndheves: vaske hendene, holde 1 meter avstand  til andre og hoste/ nyse i albuen - dette begynner nå å bli innarbeidet hos oss alle. Ellers finner du oppdatert smitteveileder, sjekkliste for smittevern og skolens risikovurdering som nedlastbare dokumenter i høyre marg på denne nettsida.

Kontaktlærere vil i løpet av mandag 11. mai ta kontakt med sine elever på Teams eller Itslearning og legge fram en arbeidsplan for uka. Denne vil vise hvilke dager elevene skal ha undervisning på skolen og hvilke dager det blir digital undervisning (hjemmeskole). Mer detaljerte planer blir gjort tilgjengelig for elever og foresatte på skolens nettside, Facebook og på Itslearning (for elevene) i løpet av første dagene i neste uke. Vi har et helt klart mål om at ALLE elever skal få komme på skolen minst en dag i løpet av neste uke.

Dersom en elev sliter mye med hjemmeskole, så er det viktig at enten eleven eller foresatte tar kontakt med skolen og ber om hjelp. Vi anbefaler å enten ta kontakt med en rådgiver eller med avdelingsleder ved den avdelinga der du er elev. Du kan også ta kontakt med miljøveileder Kjetil, tlf 900 66 159 eller helsesykepleier Maja, tlf 476 33 622.

• Ved TIP skal elevene ved VG2 og 1TS komme på skolen tirsdag 12. mai og VG1 skal komme på skolen onsdag 13. mai. Plan for resten av perioden får elevene utdelt på skolen.
  • Ved Bygg- og anleggsfag (BA) skal følgende klasser møte tirsdag 12. mai: 2BY1, 2BY2, 2AT1, 1BA1 og 1BA2
  • Ved Design og håndverk (DH) vil halv klasse ved Vg1 og halv klasse Vg2 få komme på skolen tirsdag 12. mai. deretter blir planen slik: Mandager Vg1: YFF gruppe Profileringsdesign, Interiør og aktivitør på skolen. YFF gruppe Blomsterdekoratør og frisør hjemmeundervisning. Vg2: Fellesfag hel klasse. Tirsdag, onsdag, torsdag, fredag Vg1: ½ klasse undervisning i skole, 1/2 klasse hjemmearbeid etter turnus. Vg2: ½ klasse inne på skole, ½ klasse hjemmearbeid etter turnus.
  • Service og samferdsel/ Innovasjon og ledelse (SS/IL) møter slik: Vg1 elevene skal møte tirsdag 12. mai kl 0815. Vg2 elevene skal møte onsdag 13. mai kl 0815 og Vg3 3IL skal møte tirsdag 12. mai kl 0815. Planene framover vi bli formidlet når dere kommer på skolen. Vi oppfordrer elevene til å benytte inngangen i G-blokka.
  • Ved Helse og oppvekstfag (HO) blir timeplanen slik du finner den HER
  • Ved Idrettsfag (ID) blir timeplanen slik du finner den HER

Smittevern

De tre grunnpilarene for å bremse smittespredning er:

1. Syke personer skal ikke være i på skolen
  2. God hygiene
  3. Redusert kontakthyppighet mellom personer

Mottak av elever ved Romsdal vgs

Vi har gjennomført en grundig risikoanalyse før vi starter mottaket av elevene ved Romsdal vgs mandag 11. mai. Med bakgrunn i denne, mener vi at det skal være trygt for både elever og ansatte å komme tilbake på skolen.

Ivar Rød Ivar Rød

Smitteveileder 070520