Fellesfag - yrkesfag

Vi tilbyr undervisning i yrkesrettet fellesfag - vg1 +vg2.

De som ikke kan dokumentere at de har utdanning, erfaring og kunnskaper innen for fagene på vg1 + vg2 i norsk, engelsk, matematikk, naturfag og samfunnsfag vil få tilbud om opplæring i disse fagene her på skolen.

Det er nytt at vi nå tilbyr opplæring i yrkesrettet fellesfag. For at du skal kunne bli meldt opp til fagbrev ved endt fullført teorikurs i for eksempel Helsefagarbeider og Barn og ungdomsarbeiderfaget, må du dokumentere at du har hatt opplæring i disse fagene. Du kan også få tilbud om å bli realkompetansevurdert i fellesfagene, men det krever at du har en erfaring fra fagfeltet som det faget representerer, og at du kan matche med kompetansemåla i læreplanen.

NB! Opplæring i yrkesrettet fellesfag på vg 1 + vg2 (norsk, engelsk, matematikk, naturfag og samfunnsfag) er ikke det samme som undervisning i Generell studiekompetanse på vg3 i fagene norsk, engelsk, matematikk, naturfag, samfunnsfag og historie. Yrkesrettet fellesfag er på vg1+2 nivå og rettet mot fagbrev på videregående.  Generell studiekompetanse på vg3 nivå er rettet mot å kvalifisere eleven mot å søke videre på universitet eller høgskole.

Ann Torill Havnes Jørgensen
Lektor