Fellesfag - yrkesfag

Vi tilbyr undervisning i yrkesrettet fellesfag - vg1 +vg2. De som ikke kan dokumentere at de har utdanning, erfaring og kunnskaper innen for fagene på vg1 + vg2 i norsk, engelsk, matematikk, naturfag og samfunnsfag vil få tilbud om opplæring i disse fagene.

Vi tilbyr opplæring i yrkesrettet fellesfag. For at du skal kunne bli meldt opp til fagbrev ved endt fullført teorikurs i for eksempel Helsefagarbeider og Barn og ungdomsarbeiderfaget, må du dokumentere at du har fullført og bestått i fagene. Du kan også få tilbud om å bli realkompetansevurdert i fellesfagene. Les mer om realkompetansevurdering her (legge til lenke om realkompetansevurdering).

NB! Opplæring i yrkesrettet fellesfag på vg 1 + vg2 (norsk, engelsk, matematikk, naturfag og samfunnsfag) er ikke det samme som undervisning i Generell studiekompetanse på vg3 i fagene norsk, engelsk, matematikk, naturfag, samfunnsfag og historie. Yrkesrettet fellesfag er på vg1+2 nivå og rettet mot fagbrev på videregående.  Generell studiekompetanse på vg3 nivå er rettet mot å kvalifisere eleven mot å søke videre på universitet eller høgskole.

Du kan ta hele kurset eller enkeltfag. Hvilke fag du trenger opplæring i vil du få vurdert ved å sende vitnemål til kontaktperson for voksenopplæring eller til Romsdal VGS v/voksenopplæring, Langmyrvegen 83, 6415 Molde

Ann Torill Havnes Jørgensen
Lektor m/tilleggsutdanning