Romsdal VGS > Utdanningstilbud > Kurs for voksne > Aktuelle kurs > Generell studiekompetanse

Generell studiekompetanse

Kurset er for deg som trenger generell studiekompetanse. Du kan ta hele kurset eller enkeltfag.

Kursinnhold:

• Norsk (145 timer)
  • Engelsk (80 timer)
  • Matematikk (110 timer)
  • Naturfag (75 timer)
  • Historie (50 timer)
  • Samfunnsfag (33 timer)

Lærebøker ved generell studiekompetanse

Elever med voksenrett kan velge om de vil ha elevstatus eller være privatister. Er du deltakere med elevstatus får du standpunktkarakter og det er mulig å bli trukket ut i maksimalt to eksamener. Er du privatist må du gå opp til eksamen i alle fag.

Dette er et svært komprimert undervisningstilbud sammenlignet med opplegg på dagtid for ordinære elever. Det må derfor påregnes stor egeninnsats, og det anbefales derfor at man ikke har full jobb ved siden av studiene.

Forkunnskap/Inntakskrav:
Forkunnskap på ungdomsskolenivå.

Kurslengde:
1-2 år, alt etter hvor mange fag du tar pr år

Tidspunkt:
Ettermiddag/kveldstid inntil fire dager i uken (fra kl 17:00)

Kursavgift:
Gratis for rettselever dvs. personer over 25 år som ikke har fullført videregående skole. Rettselever blir prioritert ved inntak. Andre vil bli tatt inn så langt det er plass.

Kursstart:
Oppstart nytt kurs i 2018.

Påmelding:
Påmelding på vigo.no