Romsdal VGS > Utdanningstilbud > Kurs for voksne > Aktuelle kurs > Generell studiekompetanse

Generell studiekompetanse

Kurset er for deg som trenger generell studiekompetanse. Du kan ta hele kurset eller enkeltfag.

Dette er et svært komprimert undervisningstilbud sammenlignet med opplegg på dagtid for ordinære elever. Det må derfor påregnes stor egeninnsats, og det anbefales derfor at man ikke har full jobb ved siden av studiene.

Forkunnskap/Inntakskrav: Forkunnskap på ungdomsskolenivå. Hvilke fag du trenger opplæring i vil du få vurdert ved å sende vitnemål til kontaktperson for voksenopplæring eller til Romsdal VGS v/voksenopplæring, Langmyrvegen 83, 6415 Molde

Elever med voksenrett kan velge om de vil ha elevstatus eller være privatister. Er du deltakere med elevstatus får du standpunktkarakter og det er mulig å bli trukket ut i maksimalt to eksamener. Er du privatist må du gå opp til eksamen i alle fag.

Kursinnhold:

• Norsk (145 timer)
  • Engelsk (80 timer)
  • Matematikk (110 timer)
  • Naturfag (75 timer)
  • Historie (50 timer)
  • Samfunnsfag (33 timer)

Oversikt over lærebøker ved generell studiekompetanse finner du ved å gå inn på skolens nettside og skolebiblioteket her:

Rammer for kurset:

Kurslengde: 1-2 år, alt etter hvor mange fag du tar pr år

Tidspunkt: Undervisning ettermiddag/kveldstid inntil fire dager i uken (fra kl 17:00)

Kursstart: høsten.

Påmelding: Påmelding på vigo.no

(Velg Voksenopplæring/realkompetansevurdering)

Kursavgift: Gratis for rettselever dvs. personer over 25 år som ikke har fullført videregående skole. Rettselever blir prioritert ved inntak. Andre vil få tilbud så langt det er plass.

Ann Torill Havnes Jørgensen
Lektor m/tilleggsutdanning