Romsdal VGS > Utdanningstilbud > Kurs for voksne > Aktuelle kurs > VG2 - Helsearbeiderfaget

VG2 - Helsearbeiderfaget

Helsearbeiderfaget for voksne som ønsker å ta fagbrev.

Kurset dekker den teoretiske delen av læreplanen for Vg2 helsearbeiderfaget og det undervises i fagene:

• Helsefremmende arbeid
  • Kommunikasjon og samhandling
  • Yrkesutøvelse

Vi vektlegger ved inntak at du har minimum 2 års relevant praksis eller oppnår 2 års praksis i løpet av utdanningen.

I høyremargen finner du skjema for å regne ut praksisen din.

Rammer for kurset:

Undervisning: 1 dag pr uke i 1 år. Undervisning foregår på dagtid.

Veileda praksis: Du må gjennomføre 50 dager med praksis med fokus på læremåla på vg3 i løpet av skoleåret. I løpet av kurset skal deltakerne gjennomføre 50 dager veiledet praksis innenfor yrket. Deltakerne må selv skaffe praksisplass og avtale med praksissted innen kursstart.

Eksamen: Kurset avsluttes med en tverrfaglig eksamen.

Fellesfag: Før oppmelding til fagprøve må du ha fullført og bestått norsk, engelsk, matematikk, samfunnsfag og naturfag. Fellesfagene kan du få godkjent ved å fullføre og bestå ved å delta på undervisning en dag pr uke eller realkompetansevurdering. Du kan lese mer om realkompetansevurdering her. (legge til lenke fra venstre i menyen).

Relevant arbeidspraksis: Før oppmelding til fagprøve må deltaker ha 3500 timer godkjent relevant arbeidspraksis. Relevans er å regne når arbeidsoppgavene er knyttet til lærerplanen for faget.

Oppmelding til fagprøve: Etter fullført og bestått i programfagene, tverrfaglig eksamen, fellesfag og godkjent 3500 timer relevant arbeidspraksis melder skolen elevene opp til fagprøve. Kravene må gjennomføres innen 1. september etter avsluttet skolegang.

Kurset er gratis, men deltakerne må selv betale for bøkene.

Kursstart: Høsten

Inntak: Bestått grunnskole, og til sammen 2 års praksis i full stilling som pleieassistent før kursslutt.  Deltakerne bør ha gode norskkunnskaper og disponere egen PC. Vi tar inn søkere så lenge det er plass helt fram til oppstart. Arbeidsforhold ved relevant arbeidsplass.

Påmelding: Påmelding via nettsiden www.vigo.no.  (Velg voksenopplæring /realkompetansevurdering) og send rett kopi av attester og vitnemål til kontaktperson for voksenopplæringen eller til Romsdal VGS v/voksenopplæring, Langmyrvegen 83, 6415 Molde

For å kunne bruke yrkestittelen helsefagarbeider kreves autorisasjon fra STATENS AUTORISASJONSKONTOR FOR HELSEPERSONELL. Se www.sak.no  for å sette deg inn i retningslinjene/kravene.

(Legge til dokument til høyre i menyen – hvor jobber helsefagarbeidere – læreplan helsefagarbeid – udir.no – for lærestedene/arbeidsplassene (dokument rutiner 50 dagers veileda praksis))

Berit Storvik Lundenes
Avdelingsleder Helse og oppvekstfag