Romsdal VGS > Utdanningstilbud > Studieforberedende > Tekniske allmenne fag (TAF)

Tekniske allmenne fag (TAF)

Høsten 2016 blir det TAF-klasser ved Romsdal vgs, både for tømrer- eller betongfaget og innen fagområdene platearbeider, sveiser, CNC-operatør, industrimekaniker og industrirørlegger.

Utdanningen inneholder alle fagene som er nødvendig for opptak til høgskoler og universitet på generelt grunnlag, samt full fordypning i matematikk og fysikk, noe som gir grunnlag for opptak til blant annet høyere teknisk utdanning som for eksempel sivilingeniørutdanningene.

Forkunnskaper

Det blir stilt krav om forkunnskaper til inntak ved TAF-utdanningen. Fra ungdomsskolen må søkerne ha minimum karakteren 4 i matematikk og naturfag. Den praktiske opplæringen foregår i entreprenørbedrifter i fylket, og elevene må derfor også ha interesse for praktisk teknisk arbeid.

Vekselvis i bedrift og i skole

Utdanningen forgår vekselvis i bedrift og i skole annenhver uke. I perioder i de tre første årene er det noe mer skoleundervisning. Elevene får lønn for arbeidsperiodene, og forplikter seg til også å arbeide i feriene og vil følge bedriftenes ferieordning.

Samarbeid med Fræna vgs

Utdanningen skjer i samarbeid med Fræna videregående skole med opptak annethvert år ved de to skolene. Ved Romsdal vgs i 2014, 2016 osv.

Dette utdanningsprogram gir deg:

• Spesiell studiekompentanse i realfagene
  • Fagbrev innen byggtekniske eller industritekniske fag

TAF-gjengen på tur til Athen

Fjerdeårsklassen på TAF startet skoleåret med å ta av fra Årø Lufthavn med Athen som mål. Søndag 25.august tidlig om morgenen var det avreise til storbyen. Det skulle vise seg å bli fem meget innholdsrike dager som lå foran oss, med mange kjekke opplevelser og mye faglig påfyll. Både lærer og elever var enige om at turen var svært så vellykket og at vi hadde ervervet oss masse ny kunnskap.

Magne Ivar Mordal Magne Ivar Mordal
Avdelingsleder