Romsdal VGS > Utdanningstilbud > Yrkesfag > Elektrofag > 3-årig studieforberedende utdanningsprogram for Elektro og TIP

3-årig studieforberedende utdanningsprogram for Elektro og TIP

Fra høsten 2018 vil Romsdal vgs. starte et nytt utdanningstilbud for  24 elever innen programområdene EL og TIP.

Opplæringsløpet er 3-årig, og består av programfag , ekstra realfag og fellesfag. Denne kombinasjonen gir deg spesiell studiekompetanse, og du kan med noen få unntak komme inn på samtlige universiteter og høyskoler i Norge (unntakene er steder som krever kjemi eller biologi). Studieretningen er spesielt egnet om du ser for deg en videre utdanning som ingeniør/sivilingeniør.

el

Rud vgs. i Akerhus har hatt denne linjen i flere år.

Her kan du lese hva tidligere elever ved Rud vgs. mener om utdanningen og hva de gjør i dag:

Programfagene vil gi  deg en allsidig teknisk utdanning innen de fleste fagområdene en ingeniør trenger. Realfagene du vil få er matematikk og fysikk. Innen fellesfagene får du opplæring i de fagene du trenger for å få studiekompetanse.

Opplæringstilbudet er krevende, og det kreves stor egeninnsats,
men gir samtidig mange valgmuligheter etter fullført skole. Den største fordelen kommer den dagen du som ferdig ingeniør skal søke jobb og kan vise til solid yrkeskompetanse innen fagområdet.

Romsdal videregående skole vil bli den eneste videregående skole i din region som kan gi dette utdanningstilbudet.

Høsten 2018 vil vi få et nytt VG1 løp:

Vg1 TIP, studiekompetanse, 3-årig

(Programområdekode: TPTIP1N----) (12 elever)

Vg1 Elektrofag, studiekompetanse, 3-årig

(Programområdekode: ELELE1N----) (12 elever)

Høsten 2019 vil vi få et nytt VG2-løp:

Vg2 Industriteknologi, studiekompetanse, 3-årig

(Programområdekode: TPPIN2N----)

Vg2 El-energi, studiekompetanse, 3-årig

(Programområdekode: ELELE2N----)

Høsten 2020 vil vi få et nytt VG3 løp:

Vg3 Påbygg til generell studiekompetanse for yrkesfaglig

utdanningsprogram (med kode PBPBY3N----).

(Denne klassen skal ha spesiell studiekompetanse uten biologi)

Etter 3 år  med dette utdanningsløpet har du fullført yrkesteorien som gjør at at kan gå ut i lære som elektriker eller energimontør dersom du velger elektrofag eller du kan gå ut i lære i industriteknologifagene dersom du velger å gå på TIP.

el

Martin Lyngstad Martin Lyngstad