Skriftlig eksamen

Heldigital eksamensgjennomføring

Nytt for våren 2021 er at eksamen i nye lærerplaner (LK20) i engelsk, praktisk matematikk (1P og 1P-Y) og teoretisk matematikk (1T og 1T-Y) vil eksamen være heldigital. Du må ha med egen datamaskin eller nettbrett og hodetelefoner. Mer informasjon om dette finner du her.

Ikke alle eksamensfag har forberedelsesdel. Skolen informerer om hvilke fag dette gjelder.

Elever har møteplikt på forberedelsesdagen. Skolen gir elevene forberedelsesmateriellet når de møter opp på forberedelsesdagen.

Privatister kan etter avtale hente forberedelsesmateriell på skolen, eller laste det ned på kandidat.udir.no på forberedelsesdagen fra kl. 09.00.

• Gyldig legitimasjon som norsk pass, norsk førerkort, norsk digitalt førerkort, norsk bankkort med bilde.
  • Egen datamaskin eller nettbrett dersom du skal levere besvarelsen digitalt.
  • Svart eller blå penn og eventuelt andre skrivesaker.
  • Hjelpemidler du skal bruke under eksamen.

På forberedelsesdagen er alle hjelpemidler tillatt, inkludert kilder på internett.

På eksamensdagen er det ikke tillatt å samskrive, chatte eller å kommunisere med andre under eksamenen. Dette gjelder eksamen i alle fag.

I de fleste skriftlige fag er alle hjelpemidler tillatt. Dette kan være bøker, notater, utvalgte nettsider osv. Liste over hvilke nettsider som er åpen under eksamen, finner du under snarveger nedenfor.

I språkfag er det ikke tillatt med tilgjengelig/nedlastet oversettelsesprogrammer på laptop eller nettbrett.

I fag der eksamen er todelt (mattefag etter LK06), er det under del 1 kun skrivesaker, passer, linjal og vinkelmåler tillatt. Under del 2 er alle hjelpemidler tillatt, inkludert nettbaserte hjelpemidler.

Møt opp til tid og sted du har fått oppgitt og gå ikke inn i skolebygget uten at du har fått beskjed om det. Husk håndsprit på veg inn i skolebygget.

På pultene ligger det navnelapper, finn din pult og ta frem alt du skal bruke under eksamen. Under eksamen får du kun ha tillatte hjelpemidler på/ved pulten din. Mobiltelefon og smartklokke skal slåes helt av, ikke på lydløs eller i flymodus, og legges i sekk/veske som settes på anvist plass. Eksamensvakt skal se at mobilen er avskrudd. Det er tillatt å bruke hodetelefoner/øreplugger, med unntak av Del 1 i todelte eksamener. Det er ikke tillatt å kommunisere med andre via internett, mobiltelefon, smartklokke, bluetooth-forbindelse eller liknende.

Se igjennom arkene som ligger på pulten og følg informasjonen og anvisningene, så du er forberedt til eksamen starter. Vi går igjennom felles informasjon før eksamensstart, da skal det være stille i rommet. Eksamensoppgavene blir utdelt rett før kl 09.00, sjekk at du har fått rett eksamensoppgave ved å sjekke at fagkoden på oppgaven og pultlappen din er den samme.

Du er selv ansvarlig for å kunne bruke maskinen du har med deg, at den virker som den skal, at du har installert programvarene du trenger og at du behersker programvarene. Programmene må kunne brukes offline og dokumenter må kunne lagres lokalt på din datamaskin eller nettbrett.

Chromebook kan ikke brukes på eksamen, da den krever internett for å drive programmene du skal bruke. Dette fikk vi erfare i mai 2020 og det endte opp med at kandidaten måtte låne pc av oss.

Du bør ha installert flere forskjellige nettlesere i forkant av eksamen slik at du kan velge en nettleser som fungerer til innlogging og til å levere besvarelsen. Her finner du oversikt over tekniske krav til din datamaskin.

I uka før eksamen bør du kjøre alt av oppdateringer for å unngå at dette skjer på selve eksamensdagen. Dersom du får opp melding med spørsmål om oppdatering på eksamensdagen, utsetter du oppdateringen.

Vi har laget en mal for eksamensbesvarelsen, denne finner du nedenfor.

Sjekkliste før eksamen
  • Laste ned eksamensmalen.
  • Sjekk at datamaskinen din er oppdatert. Gjør unna større oppdateringer og ikke sett på oppdateringer dagen før eksamen. Man vet aldri hvor lang tid en oppdatering tar.
  • Sjekk at all nødvendig programvare er lastet ned og oppdatert.
  • Har du dokumenter lagret i skytjenester, må dette lastes ned lokalt på maskina.
Skrive- regne- og presentasjonsverktøyDette kan være fra Microsoft office eller gratis programmer som LibreOffice
PDFDu bør lagre eksamensbesvarelsen din som PDF fil. Sjekk at du har mulighet for å kunne lagre som PDF fil fra tekstbehandlingsprogrammet ditt. Om du ikke kan det, må du oppdatere tekstbehandlingsprogrammet ditt til en nyere versjon.
MatematikkverktøyGeoGebra brukes til geometri, algebra, tabeller, grafer, statistikk og beregninger
Mal til eksamensbesvarelsenDu finner den nederst på siden. Velg den som passer til tekstbehandlingsprogrammet du har.

Elever får tilgang til eksamensresultatet i skolearena.

Privatister får tilgang til eksamensresultatet i privatistweb.

Eksamensresultatene blir offentliggjort 18. juni.

Snarveier