Grill en prest! Sogneprest Magne Furuseth på besøk hos 3ID1

Onsdag 23. mars hadde klasse 3ID1 fagdag i RLE. Først var det fagsamtaler om kristendommen, før de skulle ut i byen og finne ulike tros- og livssynssamfunn. Avslutninga på dagen var nok mest spennende for de fleste. Da hadde vi invitert sogneprest i Bolsøy og leder i kriseteamet i Molde, Magne Furuseth til «Grill en prest!».

På forhånd hadde de sendt ham over 50 spørsmål, som han tok utgangspunkt i. Han snakket om alt fra «The Big Bang» og vitenskap versus tro, til spørsmål om homofili. Etter hvert kom klassen skikkelig i gang med diverse spørsmål de lurte på om meningen med livet, hvordan Gud kan tillate så mye ondskap hvis han er god, hvordan han jobber med mennesker i krise, hvorfor vi skal be, hvordan han ser på andre religioner, om han tror på himmel og helvete, med mye mer!

Alt dette på 60 minutter er heftig, men Magne svarte ærlig og skikkelig og var også åpen om alle dilemma som finnes i landskapet mellom tro og tvil.

Avslutningsvis takket tillitselev, Elena Garnes Johansen, Magne for sporty innsats. Gaven var selvsagt grillolje og grillkrydder!

Gave - grillolje og grillkrydder

Skal du benytte skjema på våre nettsider? Øvrige funksjoner på siden påvirkes ikke dersom du lar være å samtykke, men vil kunne gi mindre funksjonalitet ved utfylling og lagring av skjema. Informasjonen blir slettet fra nettleseren etter 90 dager.