Kaja kjører telemark!

Kaja Husvik går i 3ID1, og på fritiden bruker hun mye av tiden til telemarkskjøring.

Skriv ut

Telemark er i dag organisert i Norges Skiforbund som én av seks grener. Denne dekker både fjelltelemark og telemark-racing, der den sistnevnte har tre disipliner; klassisk sprint, klassisk og parallell. Felles for dem alle er at de inneholder de samme momentene, men med ulik løypelengde. En telemarkdel, 1-2 reipelykkjer (360˚ sving), minst ett hopp og en langrenns del.  I tillegg kan en klassisk-løype inneholde ulike momenter som bølgefelt, orgeltramp, kuler m.m. ettersom hvordan forholdene ligger til rette for dette. Den allsidige vinteridretten stiller krav til flere fysiologiske faktorer, siden teknikken og kjørestilen inneholder mange ulike momenter. Først kjøres det prolog. Ut ifra resultatene, og eventuelle tilleggssekund for «feil» stil i port eller hopp av prologen, settes det opp hvem som skal kjøre sammen i første heat. Sprint har samme momenter som parallell, men her kjører en ikke i par. Klassisk har også de samme momentene, men her er løypene ofte veldig lange. Avstand mellom portene er også mye større enn i sprint.  Kilde: Trude Elisabeth Nordbø

I mars måned deltok Kaja i  Junior- VM i Sveits hvor hun tok en 7.,  9., og 12. plass i henholdsvis parallell, sprint og klassisk. Uten uhell i skøytedel og port etter hopp, kunne det endt enda bedre.

I slutten av mars var det NM i Telemark i Myrkdalen i Voss. Kaja oppsummerer: "Jeg hadde gledet meg lenge til helga i Myrkdalen. Jeg var nervøs som alltid, og spesielt fordi mine resultater til nå i sesongen ikke hadde vært helt som ønsket. Lørdag var det parallell, der vi deltok sammen med senior damer. Jeg ble dessverre slått ut tidlig, og kom på delt 5. plass. Søndag var det sprint, været var dårlig og jeg hadde ikke helt troen. Jeg kjørte to omganger og gjorde det veldig bra. Det endte med gull i junior-NM!»

Vi gratulerer!

Kontakt