Lærerstreiken er over, vanlig skole fra i morgen

Lærerstreiken ble avsluttet tirsdag kveld. Dette betyr at vi fra i morgen legger vi opp til normal undervisning fra klokka 1215. Da skal alle elever møte på skolen.

Streiken ble avsluttet tirsdag kveld. Det vil derfor være behov for tid til å organisere skoledagen og legge til rette for det gode læringsmiljøet for elevene. Elevene vil få melding fra avdelingsleder med opplegg for dagen fram til lunsj. Det blir ordinær undervisning for alle elever fra klokka 1215.

Elever og foresatte skal nå ha fått følgende melding på SMS: "Streiken er over. Undervisningen for elevene starter klokka 1215 i morgen onsdag. Noen avvik kan forekomme. Dette melder vi til klassene via Teams".

Vi har i kveld hatt ekstraordinært rektormøte med de streikende skolene og kompetansesjefen. Vi er enige om at alle de tre skolene som har vært i streik starter ordinær timeplan etter lunsj på onsdag. Vi har også hatt møte med avdelingslederne ved de avdelingene som har vært berørt av streiken. Vi er enige om å gjennomføre et kort allmøte klokka 0900 for lærerne i de avdelingene som har vært rammet av streik. Fram til lunsj vil lærere som har vært i streik ha behov for å forberede seg til oppstart.

Det er nok mange ulike meninger om resultatet, men jeg er uansett glad for å få alle tilbake i jobb i morgen. Og jeg vet at det er mange elever (og lærere) som er lettet over å skulle få starte skoleåret på ordentlig. Vi vil ganske raskt starte arbeidet med å finne gode ordninger og avbøtende tiltak for elever som har vært ekstra hardt rammet ved skolestart. Dette får vi komme tilbake til senere. Nå er jeg bare lettet over å kunne ønske alle elever og lærere hjertelig velkommen tilbake til en normal skolehverdag!

-rektor-