Massetester alle Vg3 elever

Mandag og tirsdag denne uka ble alle avgangselevene ved Molde videregående skole og Romsdal videregående skole massetestet for korona. Dette var i alt 17 skoleklasser, og alle testene er nå bekreftet negative.

Skriv ut

Hos oss testes elevene fra klassene Vg3 Påbygging, Vg3 Idrettsfag, Vg3 Elektrofag med studiekompetanse, Vg3 Automasjon og Vg3 Innovasjon og ledelse, i alt ca 130 elever. Skolen har eget "test-team", bestående av sju miljøveiledere som er utrustet til å hjelpe elevene med testingen. Alle i teamet har helsefaglig utdanning som vernepleiere. Elevene gjennomfører neseprøven, og teamet samler inn disse og frakter dem til Mikrobiologisk avdeling ved sjukehuset i Molde. Vi får svar innen utgangen av dagen. Dette medfører trygghet for både elever og lærere, og vi håper på denne måten å stoppe en eventuell spredning av koronaviruset i elevflokken, før det får skikkelig tak.

Kommuneoverlege Cato Innerdal i Molde kommune mener dette tiltaket kan bli et viktig verktøy i åpningen av samfunnet. Skolen, de ansatte og elevene gir derfor et viktig bidrag med sin innsats, sier Innerdal.

Også assisterende kommunedirektør Britt Rakvåg Roald i Molde kommune er positiv til massetestingen av avgangselever. At alle elever har testet negativt var en skikkelig gladnyhet, sier Roald. - Vi håper dette motiverer til å fortsette den gode innsatsen ungdommene gjør med smittevern.

Hun minner videre om at de viktigste grepene for å hindre koronasmitte er: hold deg hjemme og test deg om du blir syk. Ha få nærkontakter, hold avstand, vask hender og bruk munnbind hvis du ikke kan holde nødvendig avstand. 

Neste testdato ved Romsdal vgs er 18. mai

Snarveier

Kontakt