Massetesting gjennomført på skolen i dag

Av 811 gjennomførte tester i dag var det kun en som kunne tyde på et positivt resultat. Dette gjør at vi kan senke skuldrene litt fram mot helga. Søndag kveld skal elevene ta ny test hjemme.

Eleven som fikk positiv test er nå i ventekarantene inntil resultatet av PCR test fra kommunens teststasjon er klart.

Flere klasser hadde allerede tatt hurtigtest denne uka i forbindelse med positive smittetilfeller i klassen  eller hos andre nærkontakter. Disse elevene møter på skolen som normalt, under forutsetning av at de ikke får symptomer og at de re-testes i samsvar med kommunens bestemmelser.

Kommuneoverlege Cato Innerdal berømmer skolen, ansatte og ikke minst elevene som har vært positive og tatt hurtigtestene. Skolen har vist ansvar ved å stille raskt og effektivt opp i dette forsøket på å ta kontroll over det pågående smitteutbruddet ved skolen.

Per i dag har skolen åtte elever som er bekreftet smittet denne uka, og flere er i karantene i påvente av testresultater. Fra før hadde vi to elever i karantene med positiv smitte.

Kommuneoverlegen presiserer i en pressemelding at de elevene som tester positivt på selvtestene, snarest må bestille time for ordinær testing ved kommunens teststasjon og holde seg hjemme til de har fått svar.

Kommuneoverlegen minner også om at alle må teste seg ved det minste symptom som luftveissykdom, magesmerter eller diare.

Søndag kveld skal elevene teste seg på nytt.