Noen å snakke med før skolestart?

Som du ser på bildet på denne sida, er skolen foreløpig ganske tom for mennesker. Men straks er et nytt skoleår i gang, og vi skal fylle skolen med spente elever. Du er kanskje urolig og gruer deg litt til det som skal skje neste uke? Om du vil greie å finne fram på skolen første dagene? Vil du få venner?  Vi kan berolige deg med at dette helt sikkert kommer til å gå veldig bra!

Også i år har elever og foreldre tatt kontakt med oss med spørsmål om skolestart og hvordan det blir å starte på ny skole. Vi ved Romsdal vgs har mange års erfaring med å starte nye skoleår, og vi vet at dette vil gå helt fint i år også 😊

Dersom du, eller foreldrene dine har spørsmål om skolestart eller bare behøver noen å snakke med, så er det flere dere kan ta kontakt med: Om det er faglige spørsmål, så er avdelingslederne klar til å hjelpe deg. Du finner kontaktinformasjon nedenfor.

Om du gruer deg til skolestart, er miljøveileder Kjetil Kirkevåg klar til å ta en prat med deg, enten på telefon eller om du vil stikke innom skolen i løpet av uka. Kjetil når du/ dere på tlf. nr 900 66 159. Vi har miljøveiledere i alle avdelinger, så om du gruer deg veldig til neste uke, så vil Kjetil sette deg i kontakt med miljøarbeideren i avdelinga der du skal gå. Det blir litt tryggere når du vet at noen tar imot deg når du kommer på skolen mandag 22. august.

Å begynne på ny skole er veldig spennende. Selv om Romsdal vgs er en av de største skolene i Møre og Romsdal, skal du for det meste ha tilhold i klassen og avdelinga di. I avdelinga er det jo ikke så veldig mange elever, gjerne ikke flere enn at du vil bli kjent med de fleste på ganske kort tid.

Et spørsmål som dukker opp hvert år, er hvem som skal gå i klasse sammen. Kanskje ønsker du å gå i klasse med noen du kjenner fra før?  Det er bra å få en ny start, med nye venner i en ny klasse. Vi bruker derfor ikke å la elevene (eller foreldrene) få velge hvem de skal gå i klasse sammen med.

Allerede første skoleuke er vi i gang med VIP-makkerskap (se lenke nedenfor). Dette gjør vi for å etablere et klassemiljø der alle kjenner tilhørighet og der ingen faller utenfor. Målet er å bidra til tryggere elever og bedre læringsutbytte.

Vi er i god gang med å forberede et nytt skoleår her ved Romsdal vgs Vi skal gjøre vårt aller, aller beste for at dette skal bli et av de beste skoleårene i ditt liv!

Ivar Rød
-rektor-

Snarveier

Skal du benytte skjema på våre nettsider? Øvrige funksjoner på siden påvirkes ikke dersom du lar være å samtykke, men vil kunne gi mindre funksjonalitet ved utfylling og lagring av skjema. Informasjonen blir slettet fra nettleseren etter 90 dager.