Skolestart 22. august 2022

Skoleåret for elevene ved Romsdal vgs starter mandag 22. august. Her får du vite hvor og når du skal møte opp. Vi minner også om at du fyller ut skolestartsida.

Elevene som skal gå ved hovedskolen i Langmyrvegen 83, møter i kantina (bruk hovedinngangen) til følgende tider:

• Klokka 0820 Vg1 BA, Vg1 ED, Vg1 IM og Vg1 HO
  • Klokka 0900 Vg1 ID, Vg1 SR, Vg1 TI og Vg1 FB
  • Klokka 0945 Vg2 BA, Vg2 ED/IM og Vg2 HO
  • Klokka 1030 Vg2 ID, Vg2 FB, Vg2 SR og Vg2 TI
  • Klokka 1115 Vg2 ES/TS, Vg3 ID, Vg3 PB og Vg3 AUT

I Langmyrvegen blir det høgtidelig åpning av skoleåret. Vi ber elevene om å møte til rett tid, gjerne noen minutter før oppsatt tidspunkt. Kommer du tidligere, må du vente utenfor hovedinngangen slik at du ikke forstyrrer de som er i gang med oppmøte. Etter at åpningsseremonien er ferdig (varer ca 30 minutt) går elevene sammen med klassen og kontaktlærer til klasserommet. Der vil dere vil bli litt bedre kjent med de andre elevene og klassen dere skal gå i.

Elevene ved avdeling Fannefjord har også oppstart 22. august, og møter til vanlig tid i skolens lokaler i Julsundvegen 49

Hvem skal du gå i klasse med?

Et spørsmål som dukker opp hvert år, er hvem skal jeg gå i klasse sammen med. Kanskje ønsker du å gå i klasse med noen du kjenner fra før?  Allerede første skoleuke er vi i gang med VIP-makkerskap (se lenke nedenfor). Dette gjør vi for å etablere et klassemiljø der alle kjenner tilhørighet og der ingen faller utenfor. Målet er å bidra til tryggere elever og bedre læringsutbytte. Derfor får alle samme svar: Det er bra å få en ny start, med nye venner i en ny klasse. Vi bruker derfor ikke å la elevene (eller foreldrene) få velge hvem de skal gå i klasse sammen med.

Om du fortsatt ønsker å bytte klasse etter tre skoleuker, så tar du en prat med kontaktlæreren din eller med avdelingsleder og så ser vi hvilke muligheter som finnes.

Skolestartsida

Alle elever som starter på videregående opplæring i Møre og Romsdal må registrere seg på skolestartsida (se også lenke nedenfor). Her finner du mye nyttig informasjon om stipend, skoleskyss og det er her du bestiller skole-PC. Her kan også foreldre til elever under 18 år logge seg inn. Om du får trøbbel med skolestartsida, går du til https://skolestart.mrfylke.no/support for å få hjelp.

Fortsatt god sommerferie

Vi ønsker alle elever en fortsatt god sommer, og velkommen til skolestart i august