Skolestart - 23. august 2021

Alle som har søkt plass ved Romsdal vgs vil i løpet av første uka i juli få svar fra inntak i Møre og Romsdal fylkeskommune om de har fått plass hos oss. I denne nettsaka finner du litt informasjon om inntaket, ventelister og skolestart ved Romsdal vgs.

Etter at både førsteinntaket og andreinntaket er ferdig i løpet av første uke i august, tar skolen over arbeidet med inntaket. Dersom det blir ledige plasser i noen av klassene våre, tar vi umiddelbart kontakt med søkerne som står på fylkeskommunens ventelister.

Ofte stilte spørsmål

Mange ringer oss med spørsmål om inntaket. Vi ber om at du sjekker fylkeskommunens «Ofte stilte spørsmål». Dersom du ikke finner svar, og fortsatt har spørsmål til oss, må disse sendes til skolen på epost: romsdal.vgs@mrfylke.no

Ventelister

Tildeling av eventuelle restplasser foregår etter følgende regler:

• Først tildeles ledige plasser til elever som står på fylkeskommunens venteliste.
  • Deretter, når alle på fylkeskommunens venteliste har fått tilbud, tildeles plasser etter skolens lokale venteliste.

Ønsker du å stå på lokal venteliste må du snarest sende epost til oss på romsdal.vgs@mrfylke.no der du oppgir navn, fødselsnummer, mobiltelefon der vi kan nå deg og hvilket programområde du ønsker å stå på venteliste. Du må være tilgjengelig, og ta telefonen dersom vi ringer.

Tid og sted for oppmøte ved skolestart

Skoleåret starter mandag 23. august. Det er viktig at du sender melding til skolen dersom du blir forhindret fra å møte første skoledag. Send oss gjerne en epost på adressen romsdal.vgs@mrfylke.no Da sikrer du at du beholder skoleplassen.

Vi er nesten 1000 elever ved Romsdal vgs neste skoleår, og mange elever opplever at det kan være utfordrende å møte så mange nye mennesker på en gang. Vi ønsker derfor å gjennomføre oppstart i mindre partier første skoledag. Dette også litt med bakgrunn i at vi ikke her helt trygge på hvilke smitteverntiltak skolen vil ha i august. Alle elever møter ved hovedinngangen, og høytidelig oppstart av skoleåret foregår i skolens kantine/ vestibyle.

Kl 08:20 -> Alle elever ved AO møter opp i egen avdeling (bruker inngangen nede ved AO)
Kl 08:20 -> Vg1BA + Vg1ED + Vg1ES/TS + Vg1HO + Vg1IM
Kl 09:00 -> Vg1ID + Vg1SR/IL + Vg1TI + Vg1FBIE
Kl 09:45 -> Vg2TØ, AT og BM + Vg2AU, EE og DE + Vg2IT + Vg2HA og BU + Vg2ES/TS
Kl 10:30 -> Vg2ID + Vg2FB + Vg2SR/IL + Vg2KJ, IN og TL
Kl 11:15 -> Vg3ID + Vg3PB + Vg3IL + Vg3ES/TS + Vg4PB + Vg3AU
Dersom du kommer før oppsatt klokkeslett, må du vente utenfor skolen. Vi anbefaler derfor at elevene kommer noen minutter før oppsatt klokkeslett. Før lunsj vil du møte klassen og lærerne dine. Etter lunsj starter vi ordinær opplæring.

Kommer du på sykkel eller moped, har vi parkering vest for hovedinngangen.

Velkommen til nytt skoleår!