Status Korona - Romsdal vgs

Status for Romsdal vgs pr 20.11.20 klokka 1500: Ved inngang til helga kan vi opplyse at det ikke er rapportert om nye smittetilfeller ved skolen. Skolen har kontroll på alle nærkontakter (elever og ansatte), og disse er kontaktet og varslet om 10 dagers karantene. Det er fortsatt ikke avklart om skolen kan åpne for ordinær undervisning neste uke.

Skriv ut

Siste gruppe med elever og ansatte fra Romsdal vgs skal testes fra klokka 1600 i dag. Resultatene er tidligst tilgjengelig lørdag kveld/ søndag morgen. Kommuneoverlegen vil ta kontakt med skolen straks resultatene er klare. Skolen vil informere videre på nettsida og på Teams. Så langt er 80 elever fra fem klasser og totalt 19 lærere i karantene.

Hva med neste uke?

Vi går ut ifra at det blir ordinær skole (gult nivå) fra mandag 23. november, men vi må også være forberedt på enkelte begrensninger (rødt nivå). Mange klasser vil da måtte veksle mellom å møte opp på skolen og få opplæring hjemme på Teams. Det vil også bli gitt hybridundervisning (enkeltelever i klassen følger undervisninga hjemmefra).

Dersom det blir rødt nivå, vil vi legge ut informasjon om hvordan dette blir organisert ved de ulike avdelingene.

Vi vil uansett oppdatere skolens nettside i løpet av helga (søndag) og alle elever og ansatte vil få melding på Teams.

Det er viktig å presisere følgende:

Det er smittevernteamet v/ kommuneoverlegen som bestemmer hvem som skal regnes som nærkontakter. Nærkontakter skal i karantene og til testing. Karantene er lovpålagt, og reglene for karantene skal følges.

Elever som regnes som nærkontakter er personlig kontaktet av enten skolen eller smittevernteamet i Molde kommune.