Testing erstatter karantene for elevene

Ved Romsdal vgs er det grønt smittevernnivå fra skolestart høsten 2021, og skolehverdagen vil bli gjennomført nesten som normalt. Det er fortsatt viktig at ingen møter på skolen dersom de er syke, selv ved små symptomer. Elever og lærere skal holde litt avstand der det er praktisk mulig. Men hva skjer om en elev eller ansatt blir smittet av korona?

Det er Molde kommune som utformer de lokale smittevernreglene som gjelder oss ved Romsdal vgs. Reglene finner du på kommunens nettside (se adresse nedenfor).

Testing erstatter karantene for elevene

Det er ikke lenger slik at hele klassen må i karantene dersom en medelev blir smittet av korona. Hvis en elev i videregående skole får påvist korona, kan elever som er nærkontakter teste seg i stedet for å gå i karantene. Personer som den smittede bor sammen med, eller andre tilsvarende nære kontakter, må fortsatt gå i karantene.

Når du tester deg, får du som regel svar etter en til to dager. Deretter skal du bestille nye tester til dag 3 og dag 5 (etter første test). For elever er det ikke nødvendig med karantene mens de venter på prøvesvar. Dette forutsetter selvfølgelig at du føler seg frisk. Test bestiller du i hjemkommunen din.

Hva med eleven som har fått bekreftet smitte? Det er fortsatt smittesporingsteamet i kommunen som har ansvaret for å spore smitte og varsle nærkontakter. Elever som tester positivt for korona vil få beskjed fra smittesporingsteamet hvordan de skal forholde seg. Smittesporingsteamet tar også kontakt og orienterer skolen. Vi organiserer det videre arbeidet for elever og ansatte.

For ansatte

Det er ikke skolens ansvar å identifisere hvem som skal i isolasjon eller karantene, hverken elever eller ansatte. Dersom du har vært eksponert for koronasmitte (nærkontakt) skal du bestille test så snart som mulig. Husk å gi lederen din beskjed, slik at vi raskt kan forberede oss på å sette inn tiltak. Reglene for karantene finner du på helsenorge.no

Pendler du til Molde? Da skal du følge reglene som gjelder for hjemkommunen din.

Hold avstand og vask hendene

Ellers minner vi enda en gang om at alle holder litt avstand til hverandre, vasker hendene grundig og ofte, og sørger for god hostehygiene dersom vi blir syke. Dette er råd som vil gjelde i lang tid framover!